Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 9
0 σχόλια

Η νοστιμιά εξαρτάται από την ετικέτα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 09, 2013
Δεν έχετε καλές επιδόσεις στο μαγείρεμα; Ορίστε ένας πολύ καλός τρόπος για να πείσετε τους καλεσμένους σας ότι το δείπνο είναι νόστιμο: πείτε τους ότι όλα τα φαγητά που μαγειρέψατε είναι βιολογικά.
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, βρίσκουμε νοστιμότερα τα φαγητά, όταν φέρουν την ένδειξη στην ετικέτα τους ότι είναι βιολογικά. Οι ερευνητές έδωσαν σε μια ομάδα ανθρώπων δύο φλιτζάνια συνηθισμένο καφέ, αλλά τους είπαν ότι ο ένας καφές ήταν βιολογικός.
Στη συνέχεια τους ζήτησαν να τα δοκιμάσουν και να πουν ποιο από τα δύο φλιτζάνια που ήπιαν ήταν το καλύτερο. Παρόλο που και τα δύο ροφήματα ήταν ίδια, οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι ο δήθεν ''βιολογικός'' καφές ήταν καλύτερος.
Η σουηδική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι και μόνο η επισήμανση ότι πρόκειται για ένα βιολογικό τρόφιμο φάνηκε να είναι αρκετή για να μεταβάλει τη γνώμη των εθελοντών.
Οι ειδικοί ανέφεραν ότι ολοένα και πιο μεγάλος αριθμός προϊόντων έχουν πάνω τους την ένδειξη ότι είναι βιολογικής παραγωγής και φέρουν ετικέτες που σχετίζονται με την κοινωνική ή περιβαλλοντική ευθύνη που έχουν αντίκτυπο στη συνείδησή μας.
Η νοστιμιά εξαρτάται από την ετικέτα
Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι τα σήματα αυτά επηρεάζουν όχι μόνο την πρόθεσή τους του κόσμου να πληρώσει περισσότερα χρήματα για το προϊόν, αλλά επίσης φαίνεται να επηρεάζουν και τη γνώμη μας σχετικά με τη γεύσης του προϊόντος.
Ο ερευνητής Patrik Sorqvist πρόσθεσε: ''Στην περίπτωση των γεωργικών προϊόντων, όπως ο καφές, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να φανταστούν πολύ εύκολα τις διαφορές παραγωγής που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη γεύση του, όπως ο ψεκασμός των καλλιεργειών''.
Η μελέτη των ειδικών βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα η οποία διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι έχουμε την τάση να υποθέτουμε ότι τα βιολογικά προϊόντα είναι πιο υγιεινά και έχουν λιγότερες θερμίδες.


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top