Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11
0 σχόλια

Οι καλύτερες συνταγές για σπιτικό σουβλάκι

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 11, 2013


Όταν λέμε πως θέλουμε να φάμε κάτι γρήγορο και νόστιμο, συνήθως αναφερόμαστε στο σουβλάκι.



Υλικά:

Ένα κομμάτι χοιρινό μπούτι περίπου 1,5 κιλό
Μισό φλιτζάνι λάδι
Ένα ποτηράκι κρασί
Μια μεγάλη ντομάτα
Μια πράσινη πιπεριά
Ένα μεγάλο κρεμμύδι
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
Πάπρικα
Σκόρδο σε σκόνη
Για το σερβίρισμα:
Πίτες για σουβλάκια
Ντομάτα, κρεμμύδι, μαϊντανό ψιλ/να, γιαούρτι

Εκτέλεση:
Κόψτε το χοιρινό σε μπουκιές. Ζεστάνετε το λάδι και ρίξτε το χοιρινό μαζί με τα μπαχαρικά, τη σκόνη σκόρδου και αλάτι. Σοτάρετε καλά το κρέας και μόλις πιει τα υγρά του και μείνει με το λάδι, σβήστε το με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το κρασί, ρίξτε μέσα τα λαχανικά κομμένα σε φέτες όπως στην χωριάτικη σαλάτα. Χαμηλώστε το μάτι αρκετά και αφήστε το φαγητό σκεπασμένο να ψηθεί μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Τα λαχανικά θα λιώσουν σχεδόν τελείως και θα φτιάξουν μια νοστιμότατη σαλτσούλα χωρίς καθόλου υγρά.
Ψήστε τις πίτες. Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε μια ντοματούλα, ένα κρεμμυδάκι και μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα. Απλώστε σε κάθε πίτα μια κουταλιά γιαούρτι, μερικά κομματάκια κρέας και πασπαλίστε με το μείγμα των ψιλοκομμένων λαχανικών.
Συνταγή: sintagespareas.gr

Σουβλάκι με κοτόπουλο και μουστάρδα


Υλικά:

4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο
8 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε κομμάτια του 1εκ.
Σάλτσα μουστάρδας για βούτηγμα:
1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
1/3 φλιτζανιού μουστάρδα
1 κ.τ. Γουόρτσεστερσαϊρ σος
1/2 κουταλάκι τσαγιού τσίλι σος

Μαρινάτα:
1/2 φλιτζάνι σέρι
1/2 φλιτζάνι σόγια σος
1/4 φλιτζανιού λάδι
1/4 φλιτζανιού σκούρα ζάχαρη
2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:
Ρίχνετε όλα τα υλικά της σάλτσας σε μπολ. Τα ανακατεύετε καλά. Τα σκεπάζετε και τα βάζετε στο ψυγείο για 3 ώρες. Μουσκεύετε 24 μπαμπού καλαμάκια στο νερό για 3 ώρες. Ρίχνετε τα υλικά της μαρινάτα σε μεγάλο μπολ, τα ανακατεύετε καλά. Κόβετε κάθε στήθος σε 12 ισομεγέθη κομμάτια - έτσι έχετε 48 κομμάτια.
Προσθέτετε το κοτόπουλο στη μαρινάτα, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου 2 ώρες. Περνάτε 2 κομμάτια κοτόπουλου εναλλάξ με κομμάτια από τα φρέσκα κρεμμυδάκια στα καλαμάκια.
Τα ψήνετε σε γκριλ ή σε μπάρμπεκιου σε ελαφρά λαδωμένη σχάρα, γυρίζοντας τα μια φορά, περίπου 2 με 3 λεπτά κάθε πλευρά. Σερβίρονται ζεστά με τη σάλτσα μουστάρδας.

Σουβλάκι με χαλούμι και λαχανικά


Yλικά:
Λαχανικά διάφορα κομμένα σε κομμάτια (κολοκύθι, μελιτζάνα, ντομάτα, κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά)
Χαλούμι σε κυβάκια
Σιρόπι balsamico

Για τη μαρινάτα
Λάδι
Μουστάρδα
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση:
Κόβετε τα λαχανικά σε κομμάτια. Τα μαρινάρετε σε μια λεκανίτσα με λάδι ανακατεμένο με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Τα περνάτε σε σουβλάκια μαζί με το χαλούμι. Ψήνετε στο γκριλ γυρνώντας τα που και που μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με σιρόπι balsamico και ντιπ μουστάρδα.


thelosouvlakia.gr

ΠΗΓΗ :http://www.glikaxamogela.gr/

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top