Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τετάρτη, Αυγούστου 28
0 σχόλια

Είναι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα όσο «αθώα» παρουσιάζονται;

Τετάρτη, Αυγούστου 28, 2013


Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα τελικά δεν είναι όσο «αθώα» παρουσιάζονται. Αυτό επισημαίνει μεγάλη έρευνα του Γαλλικού Ινστιτούτου Καταναλωτών που δημοσιεύει γαλλικό περιοδικό.
Η έρευνα έβαλε στο μικροσκόπιο διάφορες μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων. Σε αρκετές από αυτές βρέθηκαν καρκινογόνες ουσίες (όπως φορμαλδεΰδη, ακεταλδεΰδη και ίχνη βαρέων μετάλλων).
“Δεν είναι τόσο αβλαβές όσο το εμφανίζουν να είναι. Για αυτό είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό. Δεν είναι παιχνίδι, μην πάρετε το ζήτημα χαλαρά, δεν είναι εντελώς υγιές”, επισημαίνει ο αρχισυντάκτης του περιοδικού που δημοσίευσε την έρευνα Τομάς Λαρενσό.
Ποικίλες ήταν οι αντιδράσεις των καταναλωτών:
“Τώρα μας λένε ότι είναι επικίνδυνο. Είμαι έτοιμη να τα παρατήσω όλα”, λέει μια κοπέλα που κάπνιζε ηλεκτρονικό τσιγάρο.
Ενας άλλος πολίτης επισημαίνει: “Δεν μπορεί να είναι χειρότερο από τα κανονικά τσιγάρα. Αυτό από μόνο του είναι ένα πλεονέκτημα. Ακόμα και αν είναι λίγο καρκινογόνο, αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το άλλο είναι 100% καρκινογόνο…”.
Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα εφευρέθηκαν το 2003 στην Κίνα. Σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι τα αγοράζουν στη Γαλλία, όπου η απαγόρευση του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους ισχύει από το 2007.
Τον Μάιο η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως σκοπεύει να επεκτείνει το μέτρο, ώστε να περιλαμβάνει και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ενώ θα απαγορεύσει την πώληση τους σε άτομα κάτω των 16 ετών.



http://www.youtube.com/user/euronewsGreek

http://gr.euronews.com/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top