Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τρίτη, Νοεμβρίου 26
0 σχόλια

Ψηφιακές γεύσεις που δεν σας παχαίνουν

Τρίτη, Νοεμβρίου 26, 2013
Ερευνητές από το National University of Singapore, ανέπτυξαν ψηφιακό γλειφιτζούρι που επιτρέπει στους χρήστες να εξομοιώνουν τη γεύση χωρίς να λαμβάνουν ούτε μια θερμίδα.
Αν και ακούγεται πολύπλοκο, η τεχνολογία είναι αρκετά απλή σύμφωνα με τον εμπνευστή του σχεδίου, Nimesha Ranasinghe.

Μικρές αλλαγές στη δόνηση και τη θερμοκρασία παράγουν μια γλυκιά, αλμυρή, ξινή και πικρή γεύση στη γλώσσα του χρήστη.
Σκοπός είναι να έχουμε τελικά διαθέσιμες γεύσεις μέσω smartphones ή τηλεόρασης που θα επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται το γεύμα τους με τους αγαπημένους κινηματογραφικούς τους χαρακτήρες ή να δοκιμάζουν ένα προϊόν πριν το αγοράσουν.

Ωστόσο το smartphone δεν έγινε ακόμα σοκολάτα.

Οι ερευνητές προσπαθούν να ανακαλύψουν τον τρόπο παραγωγής πολύπλοκων γεύσεων και της υφής και οσμής, για να ξεγελάσουν τον εγκέφαλο να πιστέψει ότι είναι αληθινές.

Ο Mr Ranasinghe, δήλωσε ότι η συσκευή θα μπορούσε να έχει τεράστιες ιατρικές και κοινωνικές εφαρμογές.

Άνθρωποι με διαβήτη μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιούν το συνθέτη γεύσης για την εξομοίωση γλυκών αισθήσεων χωρίς να βλάπτουν τα επίπεδα σακχάρου. Οι καρκινοπαθείς θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν για τη βελτίωση ή την αναγέννηση μειωμένης αίσθησης γεύσης κατά τη χημειοθεραπεία. Σε περιβάλλον παιχνιδιού θα μπορούσαμε να αποκτήσουμε νέο σύστημα επιβράβευσης με βάση τις αισθήσεις γεύσης.

Για παράδειγμα, αν τελειώσετε με επιτυχία ένα παιχνίδι ή ολοκληρώσετε ένα επίπεδο μπορούμε να σας δώσουμε ανταμοιβή μέντας. Αν αποτύχετε, μπορούμε να σας δώσουμε ένα πιο πικρό μήνυμα.

Πηγές: Ξένος τύπος.-iatronet.gr



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top