Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 29
0 σχόλια

Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά

Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013


Τι χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμένα στο φούρνο για 10΄ και χοντροκομμένα στο multi
  • ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό

Πώς το κάνουμε:

  1. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά στο μίξερ για να αφρατέψει.
  2. Σιγά σιγά αρχίζετε να ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με το bakin και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
  3. Προσθέτετε το αμύγδαλο χοντροκομμένο και το αλεύρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή κάπως.
  4. Ψήνετε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  5. Αφήνετε να κρυώσουν για 5΄ και τα βρέχετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη
  6. Ρίχνετε άχνη σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και τους τοποθετείτε σε σειρές και στρώσεις
  7. Αν θέλετε βουτάμε κάποιους απ' αυτούς σε λευκή ή μαύρη κουβερτούρα και τους στρώνετε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
sintagespareas.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top