Υλικά:
250 γρ τσαγιού βούτυρο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 αυγά
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
2 βανίλιες
1 φλ. τσαγιού κακάο
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. τσαγιού Χυμό
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα.
- Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.
- Βουτυρώνουμε την φόρμα για ατομικά κεκάκια .Αδειάζουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο κέντρο σε κάθε κεκάκι ένα κομμάτι σοκολάτας κουβερτούρα.(αν θέλουμε βάζουμε μέσα στα φορμάκια τα χαρτάκια για μαφινς)
- ψήνουμε τα κεκάκια μας στις αντιστάσεις, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Καλή Επιτυχία!!!
cookmania.blogspot.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου