Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 29
0 σχόλια

Τι ακριβώς εννοούμε με τις λέξεις «σ’ αγαπώ».

Παρασκευή, Νοεμβρίου 29, 2013


Οι σχέσεις μας από το παρελθόν, οι παιδικές μας μνήμες, οι προσδοκίες μας, τα πιστεύω μας, βρίσκονται όλα μέσα στις δύο αυτές λέξεις. Τις πιο συναισθηματικές λέξεις απ’ όλες τις λέξεις της γλώσσας μας που περιλαμβάνουν πάρα πολλά συναισθήματα και νοήματα που στον καθημερινό λόγο παραβλέπονται. Μέσα από την τεχνική του συνειρμού ιδεών, που είναι η βάση αυτής της άσκησης, πολλά από τα νοήματα αυτά μπορούν να έρθουν στην επιφάνεια.

*Ποιο είναι το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό σας, όταν σκεφτείτε την καθεμιά από τις παρακάτω λέξεις: (μη κοιτάξετε τις βαθμολογίες, γιατί θα σας επηρρεάσουν - απαντήστε όσο πιο αληθινά μπορείτε, χωρίς να σας δεσμεύει κανένα αποτέλεσμα):


Άγιος-α
Φλογερός-ή
Ευγενικός-η
Περιπετειώδης
Όμορφος-η
Θαρραλέος-α
Τρυφερός-η
Πιστός-η
Γοητευτικός-η
Ανιδιοτελής
Δυνατός-η
Αστείος-α
Ευφυής
Αθώος-α
Αξιοθαύμαστος-η
Ταλαντούχος-α
Γενναιόδωρος-η
Αξιαγάπητος-η

Στις δεκαοχτώ πιθανές επιλογές:

• Αν περισσότερες από 8 απαντήσεις μας αφορούν φανταστικά πρόσωπα, τότε η ισχυρή φαντασία παίζει μεγάλο ρόλο στον δικό μας ορισμό της αγάπης. Αυτό ισχύει και όταν φιγουράρουν στη λίστα μας σταρ της τηλεόρασης ή του σινεμά. Βλέπουμε πιθανότατα το «τέλειο» ταίρι σαν κάτι απρόσιτο αλλά και έντονα επιθυμητό. Η εξωτερική ομορφιά έχει για μας μεγαλύτερη σημασία απ’ ό,τι τα εσωτερικά χαρίσματα. Ίσως να μη θεωρούμε τον εαυτό μας ωραίο, σαγηνευτικό ή ιδιαίτερα άξιο της προσοχής των ανθρώπων που θαυμάζουμε.


•Αν περισσότερες από 8 απαντήσεις μας αφορούν πρόσωπα που δεν έχουμε γνωρίσει προσωπικά, τότε ο δικός μας ορισμός της αγάπης χρωματίζεται από μια μεγάλη δόση ιδεαλισμού. Αντλούμε δύναμη από ηρωικές ιστορίες άλλων ανθρώπων: ασυνείδητα βλέπουμε το πιθανό μας ταίρι σαν ένα σωτήρα, ένα βράχο δύναμης, έναν τροφοδότη, έναν πατέρα ή κάποιο άλλο ισχυρό πρόσωπο.

•Αν περισσότερες από 5 απαντήσεις μας ήταν ο πατέρας ή η μητέρα μας, δεν έχουμε διαμορφώσει μια δυνατή εικόνα της αγάπης από μόνοι μας, αλλά καταφεύγουμε σε πρότυπα της παιδικής ηλικίας.

•Αν περισσότερες από 5 απαντήσεις μας ήταν «εγώ», τότε δεν απαντήσαμε με απόλυτη ειλικρίνεια, πράγμα που δηλώνει φόβο ή ανασφάλεια σχετικά με την αγάπη.

•Αν περισσότερες από 5 απαντήσεις μας αφορούν στο ίδιο άτομο, είμαστε πιθανότατα ερωτευμένοι με το άτομο αυτό.

•Αν ο/η σύντροφός μας δεν εμφανίζεται τουλάχιστον 3 φορές στις απαντήσεις μας, τότε δεν έχουμε απόλυτα ξεκαθαρίσει τις αμφιβολίες μας γύρω από τη σχέση μας. Χρειάζεται να ανοίξουμε νέες διόδους επικοινωνίας.

Εξωτερικές πηγές: Από σεμινάριο στο "έσωθεν"ΚΕΝΤΡΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και τον D. CHOPPRA


awakengr.com


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top