Τι χρειαζόμαστε:
- 2 ποτήρια ελαιόλαδο
- 2 ποτήρια κρασί λευκό
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 1 κουταλιά κοφτή σόδα
- 1 κουταλιά κανέλα
- 1/2 κουταλιά γαρυφαλο
- 1 1/2 κιλό αλέυρι περίπου [φαρίνα καλύτερα]
Πώς το κάνουμε:
- Λιώνω την ζάχαρη στο λάδι.
- Βάζω τα υπόλοιπα υλικά στο τέλος το αλεύρι.
- Κάνω μια μαλακή ζύμη.
- Πλάθω τα κουλουράκια και ψήνω στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Λίγα μυστικά ακόμα
α] Μην τα ξεροψήσετε αν δεν τα θελετε πολύ τραγανά.
β] Η ποσότητα είναι για τρια ταψιά του φούρνου σας.
γ] Αν σας αρέσει αυξήστε την δόση της κανέλας.
sintagespareas.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου