Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16
0 σχόλια

Πορτοκαλόπιτα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 16, 2013
Πορτοκαλόπιτα

Yλικά:

1 φύλλο κρούστας (1 πακέτο)
300 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 πορτοκάλια (το χυμό τους και ξύσμα από 2)
785 γρ. ζάχαρη 560 γρ. για το σιρόπι & 225 γρ για το γλυκό
3 αυγά
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 λεμόνια , το ξύσμα
560 ml νερό

Eκτέλεση:

Βγάζετε τα φύλλα από το ψυγείο 1 ώρα περίπου νωρίτερα από την ώρα που θέλετε να φτιάξετε το γλυκό. Τα ανοίγετε ένα - ένα σε καθαρό πάγκο και τα αφήνετε να «στεγνώσουν». Στη συνέχεια, χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με 225 γρ. ζάχαρη, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να ασπρίσει το μίγμα.
Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι, τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα, το χυμό από δυόμισι πορτοκάλια (1 φλ. τσαγιού), ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι και το μπέικιν πάουντερ ανακατεμένο στον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύετε το μίγμα καλά με σπάτουλα. Αλείφετε ένα ταψί με λίγο βούτυρο και αδειάζετε μέσα το μίγμα της πίτας. Με ένα ψαλίδι κόβετε σε μικρά κομμάτια τα φύλλα και τα προσθέτετε στο μίγμα του ταψιού. Περιμένετε 5-10 λεπτά να μουλιάσουν τα φύλλα και ψήνετε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσοκάστανο χρώμα το γλυκό. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει καλά.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε το σιρόπι. Βράζετε για 8 λεπτά περίπου 560γρ. ζάχαρη, 560ml. νερό, το χυμό από ενάμισι πορτοκάλι, και ξύσμα από ένα πορτοκάλι και ένα λεμόνι. Περιχύνετε το γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνετε να κρυώσει καλά. Σερβίρετε σε μερίδες μαζί με γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή παγωτό βανίλια.

cooktime.gr

ΠΗΓΗ :http://www.glikaxamogela.gr/



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top