Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20
0 σχόλια

Ρεφλεξολογία: Οι ευεργετικές ιδιότητές της στην υγεία

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 20, 2013

 Οι εναλλακτικές μέθοδοι θεραπείας έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια. Αρωματοθεραπεία, ρέικι, τεχνικές μασάζ και πολλές άλλες έρχονται να ανακουφίσουν τα συμπτώματα και πολλές φορές να βρουν λύση σε παθήσεις στις οποίες η κλασική ιατρική ενίοτε φαίνεται να δυσκολεύεται. Η ρεφλεξολογία είναι μια ακόμη εναλλακτική μορφή θεραπείας που έρχεται να ενδυναμώσει και κυρίως να αναζωογονήσει τον ανθρώπινο οργανισμό.



Τι είναι η ρεφλεξολογία

Η ρεφλεξολογία είναι, σύμφωνα με την φυσικοπαθητικό και ρεφλεξολόγο Λουίζα Χριστοφίλου, μια συμπληρωματική θεραπευτική μέθοδος που στηρίζεται στην εφαρμογή πιέσεων και ειδικών χειρισμών σε αντανακλαστικά σημεία που βρίσκονται στα πόδια, στα χέρια, τα αυτιά και στο πρόσωπο. Τα αντανακλαστικά αυτά σημεία αντιστοιχούν, μέσω χιλιάδων νευρικών απολήξεων, σε συγκεκριμένα όργανα και σημεία του σώματος. Για παράδειγμα, τα δάχτυλα των ποδιών αντιστοιχούν σε σημεία στο κεφάλι και στο πρόσωπο, ενώ το «μαξιλαράκι» της πατούσας αντιστοιχεί στην ευρύτερη περιοχή του θώρακα και των πνευμόνων. Με την ενεργοποίηση των αντανακλαστικών σημείων ο ειδικός ενεργοποιεί την αυτοθεραπευτική δύναμη του σώματος με στόχο την εξισορρόπηση και τη χαλάρωση του οργανισμού.

Σε ποιες παθήσεις βοηθάει;

Η ρεφλεξολογία δρα ολιστικά και ευεργετικά σε ολόκληρο τον οργανισμό, ενισχύοντας την αυτοθεραπευτική του δύναμη και απελευθερώνοντας το σώμα και το νου από το άγχος και το στρες. Η κ. Χριστοφίλου υπογραμμίζει πως μέσω της χαλαρωτικής επίδρασής της, η ρεφλεξολογία εξισορροπεί το ορμονικό σύστημα, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και την αποβολή τοξινών, και ενισχύει τις άμυνες του οργανισμού. Κατά βάση, πρόκειται για μια εξαιρετική προληπτική αγωγή που έχει ως στόχο τη διατήρηση της καλής υγείας, την αναζωογόνηση, τη συναισθηματική ισορροπία, την πνευματική διαύγεια και τη χαλάρωση.

Άμεσα αποτελέσματα

Ο αριθμός των συνεδριών που απαιτούνται για να νιώσει κάποιος ανακούφιση δεν είναι, σύμφωνα με την κ. Χριστοφίλου, συγκεκριμένος και εξαρτάται από την περίπτωση (τη φύση του προβλήματος, την κατάσταση του οργανισμού, την ηλικία του ατόμου).Οι πρώτες 6 συνεδρίες ξεκινούν συνήθως απο 1-2 ωριαίες εφαρμογές την εβδομάδα και μετά αραιώνουν. Το αίσθημα της ανακούφισης και της χαλάρωσης επιτυγχάνεται όμως συχνά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

Θεωρείται ιατρική ή συμπληρωματική θεραπεία;

Η ρεφλεξολογία είναι μια ήπια, ολιστική αγωγή που λειτουργεί συμπληρωματικά στην συμβατική ιατρική θεραπεία. Είναι φυσική και ακίνδυνη μέθοδος φροντίδας της υγείας η οποία δεν προκαλεί παρενέργειες και δεν παρεμβαίνει στον οργανισμό μέσω της χορήγησης φαρμάκων. Η ρεφλεξολογία, όπως επισημαίνει η κ. Χριστοφίλου, δεν κάνει διάγνωση, δεν ακυρώνει ούτε παρεμβαίνει στην ιατρική πράξη, αλλά λειτουργεί συνδυαστικά με αυτήν, ενισχύοντας τα αποτελέσματα της ιατρικής θεραπείας μέσω της ενδυνάμωσης του οργανισμού και της θετικής επίδρασης στο νευρικό σύστημα που προκαλεί η αίσθηση της χαλάρωσης.

Εναλλακτικές μέθοδοι που συγγενεύουν

Σύμφωνα με την κ. Χριστοφίλου, η ρεφλεξολογία μπορεί να συνδυαστεί πετυχημένα με πολλές άλλες συμπληρωματικές μεθόδους φροντίδας της υγείας, όπως την αρωματοθεραπεία, τα διάφορα είδη μάλαξης (μασάζ) και το βελονισμό. Οι ιστορικές και φιλοσοφικές ρίζες της ρεφλεξολογίας μάλιστα συμβαδίζουν με τη γέννηση της Παραδοσιακής Κινέζικης Ιατρικής (ΠΚΙ), με τους Κινέζους να εξασκούν ένα είδος ποδοθεραπείας με πιέσεις από το 5000 π.Χ. Τα βελονιστικά σημεία και οι χάρτες των «μεσημβρινών» της ΠΚΙ εντάσσονται στο «χάρτη αντανακλαστικών σημείων» που χρησιμοποιούν στις συνεδρίες τους πολλοί σύγχρονοι ρεφλεξολόγοι.

Η ρεφλεξολογία στην Ελλάδα

Η δημοτικότητα της ρεφλεξολογίας φαίνεται πως ολοένα αυξάνεται στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Εφαρμόζεται πολύ συχνά σε σπα και από ιδιώτες ρεφλεξολόγους που δουλεύουν σε θεραπευτικές κλινικές ή με επισκέψεις στους χώρους των πελατών τους. Υπάρχουν πολλές σχολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια, αναγνωρισμένες από το Σωματείο Ελλήνων Ρεφλεξολόγων. Οι τιμές κυμαίνονται συνήθως από 45 έως 60 ευρώ ανά συνεδρία.


 mama365.gr

ΠΗΓΗ :http://www.glikaxamogela.gr/



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top