Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Πέμπτη, Αυγούστου 15
0 σχόλια

Συμβουλές για τέλειο πεντικιούρ και υγιή νύχια!

Πέμπτη, Αυγούστου 15, 2013
Τα όμορφα περιποιημένα πόδια δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ένδειξη σωστή προσωπικής υγιεινής. Τα καλοσχηματισμένα περιποιημένα νύχια μπορούν να αναδειχθούν καλύτερα με την σωστή απόχρωση του βερνικιού που θα επιλέξετε, ενώ θα συμπληρώσουν τέλεια την εξωτερική σας εμφάνιση.
Στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί διαβάστε τις συμβουλές μας, για το τέλειο πεντικιούρ.



Επιτέλους βρήκατε την τέλεια απόχρωση για τα νύχια σας. Θα περάσετε το ίδιο βερνίκι στα χέρια και στα πόδια; Η ίδια απόχρωση θα συντελέσει σε καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Μπορείτε πάλι να διαλέξετε παραπλήσιες αποχρώσεις που ταιριάζουν μεταξύ τους. Αλλά αποφύγετε οπωσδήποτε έντονες αντιθέσεις, όπως μπλε βερνίκι στα πόδια και κόκκινα νύχια στα χέρια. Το αποτέλεσμα είναι τραγικό.



Οι κάλοι είναι το αποτέλεσμα της σκλήρυνσης του δέρματος που μπορεί να κάνει «ρωγμές». Αν η πυκνότητα του κάλου είναι μεγάλη, τότε συνοδεύεται από έντονο πόνο. Κατά τη διάρκεια του πεντικιούρ, ζητήστε από την αισθητικό να μην χρησιμοποιήσει ξύστρα, καθώς αυξάνεται ο κίνδυνος λοιμώξεων. Μαλακώστε τους κάλους βουτώντας πόδια σας σε ζεστό νερό για τουλάχιστον πέντε λεπτά. Στη συνέχεια με τη βοήθεια μιας λίμας ποδιών, μιας ελαφρόπετρας ή ενός προϊόντος απολέπισης αφαιρέστε σταδιακά τους κάλους. Αν δεν θέλετε να επανεμφανιστούν, αποφύγετε να περπατάτε με γυμνά πέλματα.



Τα «πετσάκια» των νυχιών κρατούν μακριά τα μικρόβια, οπότε αξίζουν ανάλογης μεταχείρισης. Ζητήστε από την αισθητικό να μην σας κόβει ή σπρώχνει προς τα πίσω τα «πετσάκια» κατά το πεντικιούρ. Έτσι μειώνεται τον κίνδυνο μόλυνσης. Επίσης ανάμεσα στα πεντικιούρ μην τα τραβάτε μόνοι σας. Μπορείτε να τα μαλακώνετε με ενυδατική κρέμα. Αν παρατηρήσετε τα «πετσάκια» σας να είναι κόκκινα ή ερεθισμένα, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο.




Τα σκουρόχρωμα έντονα βερνίκια νυχιών όπως το κόκκινο και το μοβ χρώμα, λεκιάζουν τα νύχια, δίνοντάς τους μια κίτρινη απόχρωση, όταν μένουν περισσότερο από δύο εβδομάδες βαμμένα. Χρησιμοποιήστε αφαιρετικό βερνικιού με ασετόν για να αφαιρέσετε την κιτρινίλα. Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και ο χυμός λεμονιού μετά από ένα αφαιρετικό χωρίς ασετόν. Όταν βάφετε τα νύχια χρησιμοποιείτε πάντα βάση. Αν όμως η δυσχρωμία είναι έντονη τότε μπορεί να υποβόσκει κάποια μυκητίαση. Αποφύγετε το βάψιμο και δείτε αμέσως έναν ειδικό.




Όσο κι αν αισθάνεστε άβολα, μην ξυρίζετε τα πόδια σας πριν το πεντικιούρ. Τα βακτήρια είναι ευκολότερο να εισχωρήσουν στον οργανισμό μέσω των μικροσκοπικών αμυχών των φρεσκο-ξυρισμένων ποδιών. Συγκεκριμένα είδη βακτηρίων ζουν στο νερό και πολλαπλασιάζονται σε έναν βρώμικο νιπτήρα. Μπορεί να προκαλέσουν λοιπόν φλεγμονώδη εξανθήματα ή άλλες δύσκολες στην αντιμετώπιση λοιμώξεις.




Ακόμη κι αν επισκεφθείτε κάποιο οργανωμένο χώρο περιποίησης, δεν είναι υπερβολή να πάρετε μαζί σας τα δικά σας σύνεργα πεντικιούρ.
Τα βακτήρια βρίθουν στα εργαλεία των ινστιτούτων αισθητικής όταν αυτά δεν αποστειρώνονται ή καθαρίζονται σωστά. Αν πάλι εμπιστεύεστε τον χώρο που επισκέπτεστε, τότε ζητήστε τουλάχιστον η αποστείρωση να γίνει παρουσία σας και όλα τα εργαλεία να εμποτιστούν σε υγρό αντιβακτηριδιακό διάλυμα. Ζήστε να χρησιμοποιήσουν νέο εργαλείο αν κάποιο πέσει στο πάτωμα.




Μεταξύ των πεντικιούρ, κόβετε τα νύχια σας ευθεία και λιμάρετε τα με προσοχή. Έτσι εμποδίζετε τα νύχια να γυρίσουν προς τα μέσα και τα βοηθάτε να αναπτύσσονται σωστά. Πριν τα βάψετε, καθαρίστε απαλά την περιοχή κάτω από τα άκρα των νυχιών. Αν πάσχετε από διαβήτη, ζητήστε βοήθεια από ειδικό ώστε να μάθετε να φροντίζετε σωστά τα πόδια σας.




Έχουν γίνει μόδα τελευταία τα fish-spa, όπου αντί να σας μαλακώσουν τους κάλους σε νερό, βυθίζετε τα πόδια σας σε δεξαμενές με ειδικά ψαράκια που «τρώνε» το νεκρό δέρμα. Κανείς όμως δε μπορεί να σας εγγυηθεί ότι οι δεξαμενές καθαρίζονται σωστά, ενώ δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κολλήστε μια λοίμωξη μέσω των ψαριών.




Τα περιποιημένα νύχια δεν είναι πολυτέλεια τον χειμώνα. Γι’ αυτό αφού τα βάψετε ζητήστε από την αισθητικό να σας περάσει το ειδικό λαδάκι πάνω στα βαμμένα νύχια και μετά να τα τυλίξει με πλαστική μεμβράνη, πριν φορέσετε τις κάλτσες, το καλσόν ή τα παπούτσια σας. Πρόκειται για ειδική μεμβράνη που έχει ανοίγματα για τα δάκτυλα.




Μπορεί να νομίζετε ότι τα άβαφα νύχια είναι άσχημα, αλλά το νύχι έχει ανάγκη να αναπνεύσει, να ενυδατωθεί και το βερνίκι λειτουργεί ανασταλτικά σ’ αυτή τη φυσική διαδικασία επανόρθωσης. Μια φορά τον μήνα λοιπόν αφήστε άβαφα τα νύχια για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Επίσης θυμηθείτε να ξεβάφετε τα νύχια σας όταν το βερνίκι αρχίζει να ξεφτίζει, καθώς τα αφήνει ευάλωτα σε «βλάβες». Αν πάλι το βερνίκι σας αντέχει δύο εβδομάδες, εσείς μπορείτε και πάλι να το αφαιρέσετε αφήνοντας τα νύχια να ανασάνουν.




Την περίοδο της εγκυμοσύνης πολλές γυναίκες υποφέρουν από οίδημα στα κάτω άκρα. Το πεντικιούρ μπορεί να ανακουφίσει τα πόδια από το αίσθημα βάρους, καθώς είναι ασφαλές. Τα νύχια δεν απορροφούν τις χημικές ουσίες των βερνικιών. Αν πάλι σας ενοχλούν οι μυρωδιές των προϊόντων πεντικιούρ, ζητήστε να καθίσετε κοντά σε ανοικτό παράθυρο ή πόρτα.




Είτε έχετε δικά σας εργαλεία είτε επισκέπτεστε χώρο αισθητικής περιποίησης, φροντίστε να είναι τα πάντα πεντακάθαρα. Μετά από κάθε πεντικιούρ, καθαρίστε σχολαστικά τα εργαλεία με σαπούνι και νερό. Ολοκληρώστε απολυμαίνοντας τα με κάποιο αντιβακτηριδιακό διάλυμα που περιέχει αλκοόλ.




Ακόμη και οι άνδρες έχουν ανάγκη από πεντικιούρ. Μάλιστα δεν είναι λίγα πλέον τα κουρεία που παρέχουν πεντικιούρ για άνδρες με ή χωρίς ειδικό βερνίκι περιποίησης των νυχιών.




Τα προϊόντα αφαίρεσης βερνικιού που περιέχουν ασετόν είναι αποτελεσματικά, ειδικά αν το βερνίκι είναι σκουρόχρωμο. Επίσης είναι καλή επιλογή αν έχετε κάνει βιολογικό βερνίκι ή shellac, που αφαιρούνται δυσκολότερα. Αλλά το ασετόν μπορεί να είναι σκληρό με τα νύχια σας, αν έχετε μαλακά νύχια ή ευαίσθητο δέρμα. Αγοράστε λοιπόν το κατάλληλο προϊόν για τα νύχια σας και αφαιρέστε το βερνίκι με υπομονή και προσοχή.




Ακόμη κι αν είστε απελπισμένοι για ένα πεντικιούρ, ελέγξτε με προσοχή τον χώρο αισθητικής που θα επισκεφθείτε. Φροντίστε το προσωπικό να πλένει σχολαστικά τα χέρια του και τα εργαλεία μετά από κάθε πελάτη. Οι περισσότεροι χώροι έχουν την χαρακτηριστική οσμή των προϊόντων περιποίησης που χρησιμοποιούν, αλλά χωρίς να γίνεται ενοχλητική. Μια έντονη ανυπόφορη μυρωδιά θα πρέπει να σας υποψιάσει για την κακή λειτουργία του συστήματος εξαερισμού. Τέλος, ρωτήστε για τα πιστοποιητικά λειτουργίας του χώρου και του προσωπικού.


pathfinder.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top