Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Αυγούστου 12
0 σχόλια

4 Απλοί τρόποι να αποφύγετε τα χημικά στην καθημερινότητα σας

Δευτέρα, Αυγούστου 12, 2013
Οι απαιτήσεις ενός νοικοκυριού, μας ωθούν στη χρήση χημικών, πολλές φορές χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.

Οφείλουμε να αντικαταστήσουμε τα προϊόντα, που είναι επιζήμια για την υγεία μας με άλλες πιο ασφαλείς επιλογές. Σας παρουσιάζουμε τέσσερις απλούς τρόπους για να κάνετε το σπίτι σας πιο υγιές για την οικογένειά σας.
Εντομοαπωθητικά
Παραλείψετε τα εντομοαπωθητικά σπρέι που είναι επιβλαβή τόσο για εσάς όσο και για το περιβάλλον. Προτιμήστε να βάλετε στο μπαλκόνι σας φυτά όπως ο βασιλικός και το γεράνι, που είναι όμορφα και μυρίζουν όμορφα. Επίσης, ένα ματσάκι φασκόμηλο κρεμασμένο κοντά στα κηπευτικά σας, διώχνει τα έντομα. Εάν δεν έχετε χώρο για φυτό, χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια βασιλικού.
4 Απλοί τρόποι να αποφύγετε τα χημικά στην καθημερινότητα σας







Αποφύγετε προϊόντα με τον όρο “fragrance

Σύμφωνα με έρευνες, το ένα τρίτο (1/3) των ουσιών που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία των αρωμάτων (“fragrance”), είναι χημικά. Οι κατασκευαστικές εταιρείες μάλιστα αποκρύπτουν περισσότερα από 3.000 χημικά, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο όρο. Αποτέλεσμα τους είναι τα πολλά δερματικά προβλήματα και οι αλλεργίες. Επιχειρήστε να αντικαταστήσετε με αρωματικά χώρου που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας ή ακόμα και αρωματικά κεριά.
4 Απλοί τρόποι να αποφύγετε τα χημικά στην καθημερινότητα σας






Τα καθαριστικά επιφανειών
Ορισμένες φορές, μπορεί να κάνουν τα «τζάμια αόρατα», ωστόσο δεν χρειάζεται να βάζετε χημικά σε όλες τις επιφάνειες του σπιτιού σας. Ιδιαίτερα αν έχετε μικρό παιδί, που έρχεται σε επαφή με κάθε γωνιά του χώρου, καλό θα ήταν να τα παραλείψετε. Αντικαταστήστε τα καθαριστικά με μείγμα ξυδιού με νερό. Το αποτέλεσμα θα σας εκπλήξει ευχάριστα.
Αφρόλουτρο
Δεν χρειάζεται κάθε φορά που ψάχνετε για αφρόλουτρο, να επιλέγετε αυτό με το καλύτερο άρωμα. Τα συγκεκριμένα προϊόντα έρχονται σε επαφή με το δέρμα μας και για αυτό θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε φυσικά και βιολογικά προϊόντα, που είναι θεωρητικά πιο επισφαλή.
flowmagazine.gr

 
Toggle Footer
Top