Υλικά
- 1 κιλό γάλα
- 1 φλυτζάνι συμιγδάλι ψιλό
- 2 βανίλλιες
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 1 κ.σ. βούτυρο (προεραιτικά γάλακτος)
- 400 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
Εκτέλεση
- Βράζουμε το γάλα, το συμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
- Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
- Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
- Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
- Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
- Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου