Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τρίτη, Δεκεμβρίου 3
0 σχόλια

Γαλατόπιτα γρήγορη χωρίς φύλλο

Τρίτη, Δεκεμβρίου 03, 2013

Υλικά

  • 1 κιλό γάλα
  • 1 φλυτζάνι συμιγδάλι ψιλό
  • 2 βανίλλιες
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. βούτυρο (προεραιτικά γάλακτος)
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε το γάλα, το συμιγδάλι, το ξύσμα, το βούτυρο και 3 κ.σ. από την ζάχαρη.
  2. Μόλις το μίγμα αρχίζει να πήζει, το αποσύρουμε από την φωτιά.
  3. Χτυπάμε τα 4 αυγά, τις βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη.
  4. Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα ή τον αυγοδάρτη.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί.
  6. Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο μέχρι να χρυσήσει από πάνω.
  7. Κατόπιν σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 1 ώρα ακόμη στους 200 βαθμούς.
  8. Τρώγεται κρύα ή ζεστή.
.sintagespareas.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top