Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 5
0 σχόλια

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 05, 2013


ΥΛΙΚΑ

* 1 κιλό μοσχάρι (ελιά)
* 1,5 κιλό κρεμμυδια μικρά (στιφάδου)
* 3/4 φλ.λάδι
* 1 φλ.συμπ/νη τομάτα
* 1/2 ποτήρι κρασί
* 2 φύλλα δάφνη
* 4-5 κόκκοι μπαχάρι
* αλάτι...πιπέρι....


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τα κρεμμυδάκια σε λεκάνη με χλιαρό νερό για 15' να μουλιάσουν.
Έτσι θα καθαριστούν εύκολα και δεν θα.....κλάψουμε όσο τα καθαρίζουμε....

Αφού τα καθαρίσουμε, τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες...το πλένουμε και το στεγνώνουμε...

Σε πλατειά κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά...
Αραδιάζουμε το κρέας και το σωτάρουμε να κάνει κρούστα, από όλες τις μεριές.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα το κρέας και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια...
Τα σωτάρουμε για 15-20' να μελώσουν χωρίς να "αρπάξουν"
Γυρίζουμε το κρέας στην κατσαρόλα, ανάμεσα στα κρεμμύδια....
Σβήνουμε το σωτάρισμα με το κρασί. Αφού πάρουν 2-3 βράσεις και τραβήξουν ΄
το άρωμα του κρασιού, βγάζουμε τα κρεμμύδια σε ταψάκι, (το κρέας χρειάζεται
περισσότερο χρόνο βρασμού για να μαλακώσει) και ρίχνουμε την τομάτα...
την δάφνη...τα μπαχάρια και πιπέρι.....
Προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό ζεστό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την
κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το κρέας, για μία ώρα περίπου.....
Μετά την ώρα, ρίχνουμε τα μελωμένα κρεμμυδάκια στην σάλτσα, αλατίζουμε το φαγητό μας
 και συνεχίζουμε το βράσιμο, με σκεπασμένη κατσαρόλα, για 40-45' περίπου.....
μέχρι να μαλακώσει το κρέας,και να "δέσει" η πεντανόστιμη σάλτσα !

Σερβίρουμε το στιφάδο σαν κύριο πιάτο και μπορούμε να το συνοδεύσουμε με
πατατούλες...ρύζι...πουρέ.... !!!!!

syntages4u.blogspot.gr
Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top