Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23
0 σχόλια

Σταμνάτο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2013


Υλικά

Μοσχάρι σπάλα 1 1/2 (χωρίς κόκκαλο)
Κρεμμύδι 1 μεγάλο ψιλοκομμένο
Σκόρδο 2 σκελίδες
Κρασί 1 ποτήρι (λευκό ή ροζέ)
Τυρί γκούντα 200 γρ
Κεφαλογραβιέρα 200 γρ ( ή κεφαλοτύρι)
Κασέρι 200 γρ
Τυρί (ότι άλλο σας αρέσει αρκεί να είναι σκληρό κίτρινο)
Δάφνη 2 φύλλα
Μπαχάρι μερικούς κόκκους
Πολτό ντομάτας 1 κουτί
Ντοματοπολτό 1 κουταλιά σούπας γεμάτη
Πατάτες 2 κιλά
Λάδι 1 ποτήρι
Αλάτι - πιπέρι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους και τις τηγανίζουμε ελαφρά. Κόβουμε το μοσχαράκι μας σε μέτρια κομμάτια , και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα προσθέτοντας τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τις 2 σκελίδες σκόρδο και τα ρίχνουμε  στο  μοσχαράκι μας , ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αφού σωταριστεί καλά σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τον πολτό ντομάτας και τον ντοματοπολτό , λίγο νερό μέχρι να σκεπαστεί καλά το μοσχαράκι μας και το αλατοπιπερώνουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά για να βράσει περίπου 60 λεπτά. Κόβουμε τα τυριά μας σε κυβάκια και τα ανακατεύουμε. Σε ένα πήλινο σκεύος λίγο μεγαλούτσικο ( ή γάστρα) , ρίχνουμε μέσα το βρασμένο μοσχαράκι ( αφού έχουμε αφαιρέσει την δάφνη και το μπαχαρικό) και ρίχνουμε ένα μέρος από τους κύβους τυριών. Τοποθετούμε από πάνω τις πατάτες και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μέρος των τυριών. Ψήνουμε στον φούρνο στους 180 – 200 βαθμούς για περίπου 20-30 λεπτά. Σερβίρεται ζεστό.


 chefoulis.gr

ΠΗΓΗ :http://www.glikaxamogela.gr/



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top