Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23
0 σχόλια

Πώς να αποξηράνετε φέτες πορτοκάλι & μήλο

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 23, 2013


Επειδή οι αποξηραμένες φέτες από φρούτα χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους στη διακόσμηση είτε του σπιτιού, είτε των δώρων, είτε και του γάμου, ας δούμε την πιο εύκολη εκδοχή για να τις αποξηράνετε μόνοι σας στο σπίτι.

Κι επειδή θα χρειαστείτε αναμμένο τον φούρνο για αρκετή ώρα, αν έχετε νυχτερινό ρεύμα και είστε και νυχτερινοί τύποι, θα το διασκεδάσετε οικονομικότερα!
 
Ο τρόπος που θα σας παρουσιάσουμε είναι ο πιο εύκολος κι έχει το πιο φυσικό αποτέλεσμα. Δηλαδή, οι φέτες που θα αποξηράνετε δεν θα είναι σαν έχουν βγει από κάποια μονάδα παραγωγής, αλλά θα έχουν τις φυσικές πτυχώσεις (κατσάρωμα) που δημιουργούνται από το ψήσιμο και φυσικά το ανάλογο χρώμα.
 
Θα πρέπει αρχικά να ανάψετε τον φούρνο στον αέρα στη μέγιστη δυνατή θερμοκρασία και να τον αφήσετε να ζεσταθεί.
 
Πάρτε τα πορτοκάλια και τα μήλα, τα οποία θα έχετε πλύνει και θα έχετε στεγνώσει μερικές ώρες πριν και ξεκινήστε να τα κόβετε σε φέτες πάχους περίπου μισού εκατοστού. Προτιμήστε ένα κοφτερό μαχαίρι για να είστε όσο το δυνατό πιο ακριβείς στις ευθείες.
 
Τα πορτοκάλια (όπως και τα λεμόνια) θα τα κόψετε οριζόντια σε φέτες. Τα μήλα μπορείτε αν θέλετε να τα κόψετε οριζόντια, αλλά και κάθετα. Εμείς προτιμήσαμε να τα κόψουμε οριζόντια αυτή τη φορά. Ίσως να θέλετε να κόψετε και με τους δύο τρόπους τις φέτες για μεγαλύτερη ποικιλία.

Στρώστε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα (ή χαρτί ψησίματος) και τοποθετήστε τις φέτες των φρούτων που κόψατε. Εφόσον ο φούρνος έχει ζεσταθεί στο μέγιστο, τοποθετήστε το ταψί στη μέση και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 50 – 60οC.

Υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου 3 ώρες μέχρι να είναι έτοιμες οι αποξηραμένες φέτες. Παρακολουθήστε σε τακτά χρονικά διαστήματα και γυρίστε πλευρά όταν δείτε πώς έχουν χάσει σημαντικό μέρος από τα υγρά τους από τη μία. Ίσως να χρειαστεί να γυρίσετε πλευρά στις φέτες και άλλη μια φορά.
 
Σε κάθε περίπτωση μην αυξήσετε την θερμοκρασία του φούρνου, επειδή θα βιαστείτε, γιατί είναι πολύ εύκολο να «αρπάξουν» οι φέτες πορτοκαλιού και μήλου. Όσο πιο κοντά στο τέλος βρίσκεστε, τόσο πιο γρήγορα θα καούν πριν το πάρετε χαμπάρι, αν αυξήσετε τη θερμοκρασία! 
Μετά από 3 περίπου ώρες έχετε έτοιμες τις δικές σας αποξηραμένες φέτες πορτοκάλι και μήλο και είναι ώρα να αποφασίσετε πώς και πού θα τις πρωτο – χρησιμοποιήσετε!

ΥΓ : Αν θέλετε τα μήλα να διατηρήσουν το λευκό χρώμα τους, βάλτε τις φέτες για μισή ώρα μέσα σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού, στον οποίο θα έχετε προσθέσει ένα κουτάλι της σούπας αλάτι. Μετά, στεγνώστε τις καλά με χαρτί κουζίνας πριν τις τοποθετήσετε στο ταψί.

  filenades.gr

ΠΗΓΗ :http://www.glikaxamogela.gr/



Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top