Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11
0 σχόλια

Μαγικό μικρόφωνο της Disney μεταδίδει ήχους με τα δάχτυλα

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 11, 2013


Ένα μαγικό μικρόφωνο που μεταδίδει τον ήχο μέσω του ανθρώπινου σώματος ανέπτυξε η Disney.

Πρόκειται για την τεχνολογία Ishin-Den-Shin που χρησιμοποιεί ένα συμβατικό μικρόφωνο για να ηχογραφήσει ήχους, τους οποίους στη συνέχεια μετατρέπει σε αθόρυβα σήματα που μεταδίδονται μέσω του σώματος του ατόμου που κρατά το μικρόφωνο.

Όταν το άτομο που κρατά το μικρόφωνο αγγίξει με το δάχτυλό του τον λοβό του αυτιού κάποιου άλλου, σχηματίζεται ένα οργανικό μεγάφωνο και τα αθόρυβα σήματα μετατρέπονται και πάλι σε ήχους.

Ο ήχος μεταδίδεται από άτομο σε άτομο μέσω της φυσικής επαφής.

Η τεχνολογία αναπτύχθηκε στο ερευνητικό κέντρο της Disney στο Πίτσμπουργκ και ήδη έχει αποσπάσει θετικά σχόλια.

Πώς λειτουργεί

Οι ηχογραφήσεις γίνονται μέσω μιας μικρής συσκευής ενσωματωμένης στο μικρόφωνο, η οποία δημιουργεί ένα «μεταβαλλόμενο ηλεκτροστατικό πεδίο» γύρω από το δέρμα του χρήστη.

Όταν ο χρήστης, το άτομο που κρατά το μικρόφωνο, αγγίξει το αυτί κάποιου άλλου ατόμου, το μεταβαλλόμενο ηλεκτροστατικό πεδίο δημιουργεί πολύ μικρές δονήσει στον λοβό.

Έτσι, τόσο το δάχτυλο όσο και το αυτί δημιουργούν ένα μεγάφωνο, το οποίο μπορεί να μετατρέψει το αθόρυβο σήμα σε ήχο.

Με αυτόν τον τρόπο το αθόρυβο σήμα μπορεί να μεταδοθεί από άτομο σε άτομο απλά μέσω της φυσικής επαφής.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα διεξάγονται όλο και περισσότερες έρευνες σχετικά με τη μετάδοση του ήχου μέσω του ανθρώπινου σώματος.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τα έξυπνα γυαλιά της Google χρησιμοποιούν μια τεχνολογία που μεταδίδει τους ήχους στο εσωτερικό αυτί μέσω των οστών του κρανίου.

Το μικρόφωνο της Disney πήρε το όνομά του (Ishin-Den-Shin) από ένα ιαπωνικό ρητό που λέει πως «ό,τι σκέφτεται το μυαλό το μεταδίδει η καρδιά» και αυτή την εβδομάδα απέσπασε το τιμητικό βραβείο στην έκθεση Ars Electronica στο Λιντς της Αυστρίας.

econews.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top