Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12
0 σχόλια

6 Yγιεινοί τρόποι να αποφύγετε το βραδινό τσιμπολόγημα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 12, 2013

ΒΡΑΔΙΝΟ ΤΣΙΜΠΟΛΟΓΗΜΑ ...ΤΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΠΡΑΓΜΑ!

«Να τρώς το πρωι σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν ζητιάνος και το βράδυ σαν φτωχός», λέει ο σοφός λαός μας και πράγματι η φράση αυτή ανταποκρίνεται στην πιο σωστή διατροφική μέθοδο για την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας. Και μέσα στην ημέρα όλοι λίγο ως πολύ μπορούμε να την τηρήσουμε. Τί γίνεται όμως τα βράδια; Εκείνες τις ώρες της χαλάρωσης μετά το βραδινό γεύμα όπου μας γεννιέται η ακαταμάχητη επιθυμία για «τσιμπολόγημα» χωρίς μέτρο μέχρι κυριολεκτικά αηδίας.

Yγιεινοί τρόποι να αποφύγετε το βραδινό τσιμπολόγημα:
1: Επικεντρώστε το βραδινό γεύμα σας γύρω από μια πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης, καθώς αποτελεί το πιο θρεπτικό συστατικό πλήρωσης σε μακροχρόνια βάση.

 2: Συμπεριλάβετε τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες στο βραδινό σας, καθώς είναι απαραίτητες για την καλή υγεία και πολύ θρεπτικές. Συμπεριλάβετε δημητριακά ολικής αλέσεως στο δείπνο όπως καφέ ή άγριο ρύζι, κινόα, κους-κους και ολόκληρα ζυμαρικά σίτου ή κριθαριού. Καταναλώστε μερικές μερίδες λαχανικών καθώς και φασόλια, φακές και άλλα όσπρια, πλούσια σε φυτικές ίνες και (φυτική) πρωτεΐνη. Τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μαρούλι ενδείκνυνται επίσης για μια ορεκτική σαλάτα.

3: Ισορροπήστε το δείπνο με ακόρεστα λίπη από καρπούς και σπόρους, φρούτα και μια μερίδα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή χωρίς λιπαρά γαλακτοκομικά.

 4: Πιείτε ένα ποτήρι νερό ή ένα φλυτζάνι τσάι ή καφέ decaffeinated όταν νιώσετε την ανάγκη να ξαναφάτε μετά το βραδινό. Τέτοιου είδους ποτά χωρίς θερμίδες θα σας φουσκώσουν και μην ξεχνάτε πως πολλές φορές η δίψα ξεγελάει την πείνα.

 5: Βρείτε τρόπους να απασχοληθείτε το διάστημα μέχρι τον ύπνο όπου υπάρχει ο κίνδυνος να αρχίσετε το τσιμπολόγημα από βαρεμάρα.

 6: Η κατανάλωση σνακ από άγχος ή από ψυχολογικούς παράγοντες μπορεί να αντιμετωπιστεί με δραστηριότητες χαλάρωσης

Δώστε σημασία στο σώμα σας ώστε να μπορέσετε να ξεχωρίσετε πότε νιώθει ανάγκη για φαγητό από φυσιολογική πείνα και πότε από ψυχολογικά αίτια. Αν το στομάχι σας «βρυχάται» και η αίσθηση της πείνας δεν φεύγει αλλά αντιθέτως ενισχύεται τότε κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για φυσιολογική ανάγκη για τροφή. 


Σε τέτοιες περιπτώσεις καταναλώστε ένα μικρό και υγιεινό σνακ, όπως: μια χούφτα ξηρούς καρπούς, λίγες φέτες από τυρί χαμηλών λιπαρών σε κράκερ ολικής αλέσεως, λίγα φρούτα ή ωμά λαχανικά με ή χωρίς ντιπ χαμηλών λιπαρών, τρεις κουπες ποπ κορν χωρις αλατι κλπ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top