Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Σάββατο, Αυγούστου 24
0 σχόλια

Γιατί οι γυναίκες δεν πηγαίνουν ποτέ χωρίς μακιγιάζ στον χώρο εργασίας τους;

Σάββατο, Αυγούστου 24, 2013

Όλες ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι το πρωινό ξύπνημα. Που δεν μπορούμε καν να ντυθούμε. Που δεν έχουμε όρεξη να πάμε στη δουλειά. Όμως, αυτό που είναι περίεργο είναι ότι σχεδόν όλες οι γυναίκες δεν ξεχνούν να βαφτούν πριν φύγουν από το σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που έχει πραγματοποιηθεί, το 75% το γυναικών έχει παραδεχτεί ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να πάει στον χώρο εργασίας του χωρίς μακιγιάζ, ενώ το 1/5 αυτών φοβούνται μήπως αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα αν δεν είναι φτιαγμένες. Και αυτό γιατί αισθάνονται την πίεση να έχουν την τέλεια εμφάνιση.  

Στην μελέτη, που πραγματοποιήθηκε από το  www.MyVoucherCodes.co.uk, με σκοπό να ερευνηθούν οι συχνοί λόγοι για τους οποίους οι γυναίκες δαπανούν χρήματα, πήραν μέρος 1.812 γυναίκες από τον Ηνωμένο Βασίλειο, ηλικίας από 18 και άνω, οι οποίες όλες εργάζονταν. 

Το 62% το γυναικών παραδέχτηκε ότι δεν θα αισθανόταν ασφάλεια εάν πήγαινε στην δουλειά αμακιγιάριστο, ενώ το 47% θεωρεί ότι το να μην έχει ίχνος μακιγιάζ, θα επηρέαζε αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο θα αντιμετωπιζόταν από τους συναδέλφους του. 

Περίπου το 18% των ερωτηθέντων υποστήριξαν ότι φοβούνται μην προκύψουν προβλήματα με το αφεντικό τους, σε περίπτωση που δεν έχουν προσεγμένη εμφάνιση. Από το ποσοστό αυτό, το 37% εργάζεται στον τομέα της λιανικής πώλησης. 

“Έχουμε πραγματοποιήσει πολλές μελέτες στο παρελθόν για το πως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες ξοδεύουν χρήματα για προϊόντα ομορφιάς. Τώρα θελήσαμε απλά να εστιάσουμε περισσότερο στην γυναίκα και το μακιγιάζ. Για μας ήταν έκπληξη το γεγονός ότι τόσες γυναίκες ισχυρίστηκαν ότι δεν θα μπορούσαν να εργαστούν χωρίς μακιγιάζ ή ότι κάτι τέτοιο θα επηρέαζε την αυτοπεποίθησή τους ή τη σχέση με τους συναδέλφους τους”, λέει ο πρόεδρος του site και επικεφαλής της έρευνας. 
“Η αυτοπεποίθηση στον χώρο εργασίας είναι εξαιρετικά σημαντική, και αν αυτή εξασφαλίζεται, τουλάχιστον στις γυναίκες, με το μακιγιάζ, τότε είναι απολύτως κατανοητό. Είναι αυτονόητο όμως το γεγονός ότι κανείς δεν πρέπει να κρίνεται για το τι φοράει ή πως φαίνεται, γιατί στο τέλος αν κάνει κανείς άψογα την δουλειά του, τότε δεν θα ενδιαφέρει κανέναν αν φορά μάσκαρα ή όχι!”

Η όμορφη εμφάνιση στον χώρο εργασίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για το 61% των συνολικών ερωτηθέντων, ενώ το 53% πιστεύουν ότι αυτή είναι που βοήθησε στην εξέλιξη της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας. 

Την ίδια στιγμή, όταν ρωτήθηκαν, εάν πίστευαν ότι είναι σωστό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας να είναι υποχρεωτικό στις γυναίκες να είναι μακιγιαρισμένες, διαφώνησαν. Και μάλιστα με ποσοστό 96%. Επιπλέον, το 65% των γυναικών που έλαβαν μέρος στην μελέτη υποστήριξε ότι το να φορά κανείς ορισμένα στιλ ή πολύ έντονο μακιγιάζ, θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο τους βλέπουν και κατά συνέπεια τους αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί τους. 

Για μας η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση. Όχι πολύ μακιγιάζ και όχι απαραίτητα καθημερινά. Εσείς τι πιστεύετε;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top