Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τετάρτη, Αυγούστου 21
0 σχόλια

Τα μυστικά για κρεμώδες σπιτικό παγωτό !

Τετάρτη, Αυγούστου 21, 2013


Προσπάθησες να φτιάξεις σπιτικό παγωτό αλλά το αποτέλεσμα δε σε ενθουσίασε; Υπάρχουν άραγε μυστικά για να φτιάξεις σπιτικό παγωτό υγιεινό, γευστικό αλλά μαλακό και κρεμώδες σαν αυτό του εμπορίου; Σου δίνουμε μερικές συμβουλές.

Τι γάλα χρησιμοποιείς;
Αν χρησιμοποίησες γάλα χαμηλό σε λιπαρά, το παγωτό σου δεν πρόκειται να αποκτήσει την κρεμώδη υφή αλλά θα σχηματίσει κρυστάλλους. Ο κανόνας είναι πως όσο πιο λιπαρό είναι το γάλα που θα χρησιμοποιήσεις, τόσο περισσότερες οι πιθανότητες επιτυχίας. Το φρέσκο πλήρες γάλα ή ακόμη και η κρέμα γάλακτος είναι άριστες επιλογές. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις μείγμα κρέμας γάλακτος και φρέσκου γάλακτος, στην αναλογία που επιθυμείς και καλή επιτυχία. Να θυμάσαι μόνο πως, όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις τόσο πιο κρεμώδες αλλά και παχυντικό θα είναι το παγωτό σου.

Μήπως ξέχασες τη... ζάχαρη;
Παγωτό δίχως ζάχαρη γίνεται αλλά όχι με τη γνωστή υφή του. Αν θέλεις αποτέλεσμα αντίστοιχο με αυτό του εμπορίου μην προσπαθήσεις να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη με γλυκαντικά γιατί απλά θα έρθεις αντιμέτωπη με ένα βατερλό! Σκέψου λοιπόν τι θέλεις και πράξε ανάλογα.

Μη φοβάσαι τ΄αυγά
Οι περισσότερες συνταγές σπιτικού παγωτού συγκαταλέγουν και τα αυγά στα απαραίτητα υλικά κι όχι τυχαία. Τα αυγά βελτιώνουν την υφή του παγωτού κάνοντάς το πιο μαλακό και βελούδινο. Αν λοιπόν εκτέλεσες τη συνταγή παραλείποντας το συστατικό αυτό, μην απορήσεις αν το παγωτάκι σου βγει κάπως σκληρό.

Ζελατίνη: Κάνει θαύματα
Η ζελατίνη κάνει θαύματα! Βοηθά το μείγμα να παγώσει χωρίς να κάνει κρυσταλλάκια αλλά να μείνει αφράτο και μαλακό ώστε να μπορέσεις να το σερβίρεις, βγάζοντας μικρές κουπ δίχως μεγάλη δυσκολία.

Ρίξε λίγο λικεράκι: Δίνει γεύση και υφή
Λίγες κουταλίτσες λικέρ θα δώσουν γεύση στο σπιτικό παγωτό και θα αποτρέψει την δημιουργία κρυστάλλων. Προσοχή μόνο μην το παρακάνεις: 1 με 2 κουταλιές της σούπας είναι αρκετές για κάθε λίτρο παγωτού.

Μην ξεχνάς το ανακάτεμα
Μην ξεχνάς να ανακατέψεις δύο-τρεις φορές (πχ μετά από 1 με 1,5 ώρα) το παγωτό, από τη στιγμή που θα το βάλεις στην κατάψυξη για να αφρατέψει.

http://trelogaidouri.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top