Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Αυγούστου 5
0 σχόλια

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ - ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2013

ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ - ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Τα θρεπτικά συστατικά που λαµβάνουµε καθημερινά από τη διατροφή µας βοηθούν στη διατήρηση της υγείας µας καθώς και στην ανάπτυξη των οργάνων του σώµατός µας κατά την περίοδο της βρεφικής,
παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Η υγιεινή και ισορροπηµένη διατροφική εκπαίδευση που ξεκινά από το οικογενειακό περιβάλλον, συνεχίζεται στο σχολικό περιβάλλον και ολοκληρώνεται στο κοινωνικό περιβάλλον θεωρείται απαραίτητη για τη διασφάλιση της υγείας και την πρόληψη της παχυσαρκίας με όλες τις συνεπακόλουθες επιπλοκές (υπέρταση, δυσλιπιδαιμίες, διαταραχές στην πήξη του αίματος, άσθμα, ενδοκρινολογικά και ψυχοσωματικά προβλήματα) στην ενήλικη ζωή.

Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Αναφερόμενοι μάλιστα στην παχυσαρκία και γενικότερα στα προβλήματα βάρους θα λέγαμε ότι η πρόληψη ΕΙΝΑΙ η θεραπεία.

Παρ’όλα αυτά, ο σύγχρονος τρόπος ζωής με τις αυξημένες απαιτήσεις στον τομέα της εργασίας και όχι μόνο, ενισχύει την καθιστική ζωή, την τηλεθέαση και την αλλαγή στον τρόπο διατροφής (παράλειψη του πρωινού γεύματος, σταδιακή αύξηση των προσλαμβανόμενων μερίδων σε φαγητό και αναψυκτικά, αύξηση στην πρόσληψη λίπους, αλατιού και μείωση στην πρόσληψη ινών, φρούτων και λαχανικών, προοδευτική αντικατάσταση του μεσογειακού τρόπου διατροφής και αύξηση της κατανάλωσης έτοιμου-γρήγορου φαγητού).

Απόρροια αυτού του φαινομένου είναι η σταδιακή απομάκρυνση των ανθρώπων και κυρίως της νεότερης γενιάς από τα λεγόμενα σωστά διατροφικά πρότυπα, κάνοντας έτσι δύσκολη την όλη διαδικασία της πρόληψης.

Για το λόγο αυτό, κρίνεται αναγκαία η γνώμη, βοήθεια και συμβολή κάποιου ειδικού στον τομέα της διατροφής, ο οποίος σε πρώτο επίπεδο θα δώσει συμβουλές σε γονείς και παιδιά-εφήβους και σε δεύτερο επίπεδο θα αναλάβει τη συστηματική διατροφική παρακολούθηση των παιδιών-εφήβων με σκοπό τον έλεγχο του βάρους τους και την αντιμετώπιση διαφόρων καταστάσεων που σχετίζονται με αυτό.
paidi-diatrofi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top