Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 22
0 σχόλια

Ένα φαρμακείο στο μπαλκόνι σας!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 22, 2013
Γνωρίζετε ότι ορισμένα φυτά που μπορούν να καλλιεργηθούν στο κήπο ή το μπαλκόνι σας, διαθέτουν επίσης και πολλές χρήσιμες θεραπευτικές ιδιότητες; Γνωρίστε τα και δείτε που και πώς μπορούν να σας βοηθήσουν.
Δενδρολίβανο
Ευδοκιμεί στην περιοχή της Μεσογείου, είναι θάμνος με ευχάριστη οσμή και χνουδωτά φύλλα. Αναπτύσσεται σε ξηρά μέρη και το χρησιμοποιούμε στη μαγειρική για να αρωματίσουμε τα φαγητά. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι λόγω του καρνοσικού οξέος που περιέχει το δενδρολίβανο, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εκδήλωσης της νόσου του Αλτσχάιμερ.
Ένα φαρμακείο στο μπαλκόνι σας!
Το αιθέριο έλαιο του διαθέτει αντιβακτηριακές και αντιμυκητιακές. Βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο, γεγονός που βοηθάει στην ενίσχυση της μνήμης.

Λεβάντα

Η λεβάντα είναι γνωστή για το άρωμα της, ενώ διαθέτει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντισηπτικές ιδιότητες. Στην αρχαία Ελλάδα, τη Ρώμη, και τη Μέση Ανατολή, η λεβάντα χρησιμοποιούνταν ως αντισηπτικό.
Ένα φαρμακείο στο μπαλκόνι σας!
Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί κατά καιρούς για τη θεραπεία του άγχους, τις ημικρανίες, την αϋπνία και την κατάθλιψη. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στην μπανιέρα σας για χαλάρωση, αλλά και για ανακούφιση των μυών.

Αλόη

Το διαφανές ζελέ που προέρχεται από αυτό το φυτό χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία εγκαυμάτων και λοιμώξεων του δέρματος. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι μάλλον έχει την ιδιότητα μειώνει τη φλεγμονή του δέρματος. Αλλά η  αλόη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.
Ένα φαρμακείο στο μπαλκόνι σας!
Οι ερευνητές από τη Mayo Clinic επισημαίνουν, ότι τα αποξηραμένα τμήματα από την εσωτερική επένδυση του φύλλου της, έχουν χρησιμοποιηθεί, κατά καιρούς, από την παραδοσιακή ιατρική ως πόσιμο καθαρτικό. Κάποιοι χρησιμοποιούν επίσης την αλόη για τη θεραπεία του συνδρόμου του ευερέθιστου εντέρου.

Σέλινο

Το εκχύλισμα από τους σπόρους του σέλινου, έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, όπως προέκυψε από μελέτες που έγιναν σε ζώα. Λειτουργεί επίσης ως διουρητικό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της ψωρίασης.
Ένα φαρμακείο στο μπαλκόνι σας!
Ωστόσο, σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει φωτοδερματίτιδα και για αυτό το λόγο οι βοτανολόγοι συνιστούν προσοχή στη χρήση του. Το αιθέριο έλαιο του σπόρου του σέλινου είναι γνωστό ότι διαθέτει ηρεμιστική και αντισπασμωδική δράση.
Θυμάρι
Το θυμάρι έχει μικρά φύλλα και μυρίζει όμορφα. Χρησιμοποιείται πολύ στη μαγειρική και τη φαρμακευτική. Ο πολλαπλασιασμός του γίνεται με σπόρους. Έχει εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες.
Ένα φαρμακείο στο μπαλκόνι σας!
Θεωρείται τονωτικό και δυναμωτικό του οργανισμού και καλμάρει τις στομαχικές διαταραχές και τη δυσπεψία.  Θεωρείται επίσης ότι καταπραΰνει τα συμπτώματα της γρίπης, το βήχα και το συνάχι. Θέλει προσοχή στη χρήση του καθώς η υπερκατανάλωση του μπορεί να επιφέρει διαταραχές του θυρεοειδούς και εμετούς, ζαλάδες ή διοάρροιες.
Πριν λάβετε κάποιο βότανο συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
news.pathfinder.gr

Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top