Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 6
0 σχόλια

Κολλαγόνο:Τι είναι και ποια τα οφέλη του στον οργανισμό μας

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 06, 2013


Πολλά έχουμε διαβάσει για το κολλαγόνο, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε στην αγορά η μέτρηση του πάχους του κολλαγόνου του δέρματος.

Το όφελος της εξέτασης αυτής είναι ότι γνωρίζοντας το πάχος του κολλαγόνου, μπορούμε να αλλάξουμε τη διατροφή μας, έτσι ώστε να το διατηρήσουμε σε υψηλά επίπεδα, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των πρώιμων ρυτίδων.

Το κολλαγόνο είναι η μεγαλύτερη σε ποσότητα πρωτεΐνη που υπάρχει στο σώμα μας.

Οι πρωτεΐνες αποτελούν περίπου το 45% του βάρους ενός ανθρώπινου κανονικoύ βάρους αν δεν υπολογίσουμε το νερό που περιέχει το σώμα.

Η ποσότητα του κολλαγόνου ως ποσοστό των πρωτεϊνών είναι γύρω στο 75%, δηλαδή αποτελεί το 30% του "στεγνού" σωματικού βάρους.

Αυτό και μόνο σημαίνει ότι το κολλαγόνο είναι μια πολύ σημαντική πρωτεΐνη για το σώμα.

Βρίσκεται παντού στο σώμα μας, στους τένοντες, στην καρδιά, στα νύχια, στα μαλλιά, στο δέρμα, στα ούλα, στα μάτια, στις αρθρώσεις και στα αιμοφόρα αγγεία μας.

Να σημειωθεί ότι υπάρχουν διάφοροι τύποι κολλαγόνου στα διάφορα μέρη του σώματος.

Το κολλαγόνο είναι αυτό που κρατά "κολλημένο" το σώμα μας και δεν το αφήνει να διαλυθεί.

Είναι δηλαδή ένα είδος κόλλας, γι' αυτό έχει πάρει και το όνομά του, που διατηρεί του ιστούς του σώματος και τα κύτταρά μας "κολλημένα".

Όταν δεν υπάρχει βιταμίνη C στο σώμα δεν μπορεί να παραχθεί κολλαγόνο, με αποτέλεσμα το σώμα να αρχίζει να καταρρέει και πρώτα απ’ όλα τα αιμοφόρα αγγεία μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top