Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 2
0 σχόλια

Μύθοι και πραγματικότητα για την εξυπνάδα του ανθρώπου

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 02, 2013

Είμαστε τελικά τόσο έξυπνοι όσο νομίζουμε; Έχουν υπάρξει κατά καιρούς διάφορες θεωρίες γύρω από την ευφυΐα του ανθρώπου, χωρίς να γνωρίζουμε πόσες από αυτές ευσταθούν. Σας παρουσιάζουμε 7 μύθους και πραγματικότητες γύρω από την εξυπνάδα του ανθρώπου.
Μύθος
Οι «έξυπνες» τροφές βελτιώνουν την ευφυΐα μας
Πραγματικότητα
Οι τροφές που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι καλές για τον εγκέφαλο, είναι καλές και για την καρδιά. Όταν η καρδιά είναι υγιής, τροφοδοτεί τον εγκέφαλο με μια σταθερή παροχή οξυγόνου, με αποτέλεσμα να φτάνει τη μέγιστη απόδοση. Από την άλλη πλευρά, εάν η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι μειωμένη επειδή είναι φραγμένα τα αιμοφόρα αγγεία, στη συνέχεια, γνωστική απόδοση μπορεί να επηρεαστούν δυσάρεστα. Δεν υπάρχει δηλαδή βελτίωση, απλά επιτυγχάνεται η καλύτερη δυνατή λειτουργία του εγκεφάλου.
Μύθοι και πραγματικότητα για την εξυπνάδα του ανθρώπουΜύθος
Τα σταυρόλεξα μας κάνουν εξυπνότερους
Πραγματικότητα
Τα σταυρόλεξα και τα κουίζ δεν μας κάνουν εξυπνότερους, αλλά εξασκούν τον εγκέφαλο. Όσοι παίζουν, γίνονται ικανότεροι στο να λύνουν σταυρόλεξα και ενεργοποιούν τον μυαλό τους πιο γρήγορα. Ακόμα, έρευνες έχουν αποδείξει πως ορισμένα βιντεοπαιχνίδια βελτιώνουν τη σκέψη.
Μύθος
Η κλασσική μουσική ανεβάζει το δείκτη IQ
Μύθοι και πραγματικότητα για την εξυπνάδα του ανθρώπουΠραγματικότητα
Με το λεγόμενο, «Φαινόμενο Μότσαρτ» είχε αποδειχθεί πως φοιτητές, που άκουγαν 10 λεπτά κλασσικής μουσικής αύξαναν το σκορ τους σε τεστ IQ κατά 8 με 9 μονάδες. Ωστόσο δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με νεώτερους επιστήμονες, λέγεται πως οι συμμετέχοντες σημείωσαν μεγαλύτερο σκορ, καθώς βρήκαν ευχάριστη τη μουσική και τους διέγειρε κάτι στον εγκέφαλο.
Μύθος
Οι νεώτερες γενιές γεννιούνται εξυπνότερες
Πραγματικότητα
Δεν είναι απαραίτητο πως γεννιούνται εξυπνότερες. Αντίθετα υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν πως οι νέες γενιές ευνοούνται. Υπάρχει βελτιωμένη εκπαίδευση και περισσότερος χρόνος να αναλωθεί σε αυτή. Επίσης, οι νεώτερες γενιές βελτιώνουν την ικανότητά τους να φέρνουν εις πέρας δοκιμασίες και τεστ σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Τέλος η καλύτερη διατροφή βοηθά τη βελτίωση των λειτουργιών του εγκεφάλου.
Μύθοι και πραγματικότητα για την εξυπνάδα του ανθρώπουΜύθος
Η τηλεόραση κάνει κακό στο μυαλό σας
Πραγματικότητα
Το γνωστό «χαζοκούτι», απασχολεί εδώ και χρόνια την καθημερινότητά μας. Αν και αρκετά από τα προγράμματα θεωρούνται απογοητευτικά και επηρεάζουν δυσάρεστα την προσωπικότητά μας, η σημερινή τηλεόραση με τα πιο ιδιαίτερα και ενδιαφέροντα προγράμματα, προσφέρει πνευματική τόνωση.
Μύθος
Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν μόλις το 10% του μυαλού τους
Πραγματικότητα
Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το 100% του μυαλού, χωρίς όμως να γίνεται η πλήρης χρήση του κάθε φορά. Αυτό είναι λογικό, εάν σκεφτούμε πως ο εγκέφαλος είναι υπεύθυνος εκτός από τη σκέψη και τη δημιουργία και για όλες τις δραστηριότητες του σώματος όπως κίνηση, όραση, αναπνοή, ισορροπία και άλλα.
Μύθοι και πραγματικότητα για την εξυπνάδα του ανθρώπουΜύθος
Η ευφυΐα μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία
Πραγματικότητα
Όσο μεγαλώνουμε εκτός από το σώμα μας αλλάζει και ο υπόλοιπος οργανισμός. Το μυαλό για παράδειγμα μπορεί να μην λειτουργεί και να μην ανταποκρίνεται όσο γρήγορα όσο στο παρελθόν. Ωστόσο δεν πρέπει να παρακάμπτουμε τη σοφία που επέρχεται με τα χρόνια και τις εμπειρίες.
flowmagazine.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top