Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Τρίτη, Οκτωβρίου 15
0 σχόλια

Ρεσβερατρόλη: Και κατά του καρκίνου του δέρματος

Τρίτη, Οκτωβρίου 15, 2013

Μια πρόσφατη μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μισούρι, δείχνει ότι, η ρεσβερατρόλη, μια χημική ουσία που βρίσκεται σε φλούδα των κόκκινων σταφυλιών και στο κόκκινο κρασί, μπορεί να καταστήσει ορισμένα καρκινικά κύτταρα περισσότερο ευαίσθητα στην ακτινοθεραπεία.
Η έρευνα αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε επάνω σε κύτταρα μελανώματος, ακολουθεί μια προηγούμενη μελέτη, από το ίδιο Πανεπιστήμιο, η οποία είχε βρει παρόμοια αποτελέσματα στην θεραπεία του καρκίνου του προστάτη. Το επόμενο βήμα για τους ερευνητές είναι να αναπτύξουν μια επιτυχή μέθοδο, ώστε να επιδρά αυτή η χημική ουσία στο σημείο του όγκου και, δυνητικά να μπορεί να θεραπεύσει πολλούς τύπους καρκίνου.
alt




















Η μελέτη αυτή, δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Surgical Research και όπως τονίζουν οι ερευνητές, εάν οι επόμενες μελέτες είχε επιτυχημένες, μέσα στα προσεχή λίγα χρόνια, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μισούρι, θα ζητήσουν την άδεια από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, για να αρχίσουν την ανάπτυξη φαρμάκου για τους ανθρώπους.


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top