Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26
0 σχόλια

15 Φυσικά φάρμακα σε κάθε σπίτι

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 26, 2013


Βότανα και θεραπείες, με Φυσικά φάρμακα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι! Αντιμετωπίζουν μικρά και… κάποιες φορές μεγάλα προβλήματα υγείας. Ας δούμε ποια είναι και πως χρησιμοποιούνται…

1.Γαρύφαλλο. Για τα κοψίματα! 
Από τα ευεργετικά «βότανα», το γαρίφαλο πάνω στην πληγή από το κόψιμο προστατεύει από τη μόλυνση, χάρη στην ευγενόλη που περιέχει και που είναι φυσικό αντισηπτικό και παυσίπονο.

2. Ζάχαρη. Για το λόξιγκα! 
Θεραπείες με ζάχαρη? Ναι… γίνεται! Με 1 κουταλάκι ζάχαρη ο λόξιγκας σταματάει, γιατί η ζάχαρη επιδρά ηρεμιστικά στο νευρομυϊκό σύστημα του διαφράγματος, το οποίο ευθύνεται για το σπασμό που δημιουργεί τον λόξιγκα.

3. Ελαιόλαδο. Για τα εκζέματα! 
Το ελαιόλαδο καταπραΰνει τις φλεγμονές της επιδερμίδας γι αυτό και χρησιμοποιείται σε πολλά φυσικά καλλυντικά. Παράλληλα εμποδίζει και τη δημιουργία ρυτίδων ή λεκέδων του δέρματος. Την επόμενη φορά που το έκζεμα θα εμφανιστεί, κάνε επάλειψη στην περιοχή με μπόλικο ελαιόλαδο και για καλύτερα αποτελέσματα τύλιξε την περιοχή με πλαστική μεμβράνη και άφησε την όλη τη νύχτα για βαθειά ενυδάτωση.

Βότανα και Θεραπείες

4. Βότκα. Για την κακοσμία των ποδιών! 
Δεν ανήκει στα βότανα αλλά έχει τη θέση της στις θεραπείες!
Απαλλάσσει από την άσχημη μυρωδιά των ποδιών και μάλιστα με θεαματικά αποτελέσματα! Απλά τρίψε τα πόδια σου με ένα πανάκι βρεγμένο με βότκα. Το αλκοόλ που περιέχει η βότκα είναι αντισηπτικό (όπως και το καθαρό οινόπνευμα) και καταστρέφει τους μύκητες και τα βακτήρια που είναι υπεύθυνα για τις άσχημε ς μυρωδιές. Ταυτόχρονα αποτρέπει την υγρασία που βοηθά στην ανάπτυξη τους.

5. Κυδώνι. Για τα ούλα που αιμορραγούν!
Ένα θεραπευτικό – όχι βότανο – αλλά φρούτο!
Κόψε ένα κυδώνι και ρίξτε το σε λευκό κρασί για μια βδομάδα. Μετά κάνε στοματικές πλύσεις μ΄αυτό. Είναι φυσικό αιμοστατικό και σταματάει το αίμα των ούλων.

6. Φυτικό λάδι. Για γερά νύχια! 
Θέλεις να αποκτήσεις μακριά και γερά νύχια? Εκτός από μια καλή ενυδατική κρέμα για τα χέρια που είναι απαραίτητη και επιβάλλεται να τη χρησιμοποιείς καθημερινά, το βράδυ πριν κοιμηθείς άλειψε τα χέρια σου φυτικό λάδι, φόρεσε πλαστικά γάντια μιας χρήσης (τα λεπτά, χειρουργικά) και κοιμήσου. Την επόμενη μέρα τα χέρια σου θα είναι super ενυδατωμένα και τα νύχια σου θα έχουν πάρει τα συστατικά που χρειάζονται για να είναι γερά και υγιή. Επανέλαβε το αρκετά συχνά και θα αποκτήσεις τα νύχια που πάντα ήθελες!

7. Μέντα ή κανέλα. Για το άγχος και ειδικά κατά τη διάρκεια της οδήγησης! 
Από τα βότανα που έχουν θέση & εφαρμογή και σε πολλές άλλες θεραπείες
Σε έρευνα που έγινε από τη NASA, οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως κατά τη διάρκεια της έρευνας, όσα άτομα μασούσαν τσίχλα μέντας ή κανέλας μείωσαν το άγχος και τη νευρικότητα τους κατά 20%. Τα ευεργετικά αυτά βότανα, βελτίωσαν επιπλέον και τα αντανακλαστικά τους κατά 30%. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορεί να φέρει κι ένα αρωματικό αυτοκινήτου μέντας ή κανέλας.

8Πατάτα. Για τα εξανθήματα! 
Δεν είναι βότανο αλλά μπορεί να τα θεραπεύσει!
Οι κοκκινίλες του δέρματος που φέρνουν κνησμό και κάποιες φορές ακόμα και πύον, υποχωρούν αν πολτοποιήσεις 2 πατάτες, τις τοποθετήσεις σε μια γάζα και κάνεις κομπρέσα στο σημείο εκείνο.

9. Λεμόνια ή ελιές. Για τη ναυτία στο ταξίδι! 
Η ναυτία αυξάνει την έκκριση σάλιου κάτι που μεγαλώνει το αίσθημα αδιαθεσίας στο ταξίδι. Οι τανίνες που περιέχονται στις ελιές στεγνώνουν το στόμα και ανακουφίζουν από τα συμπτώματα. Το λεμόνι διεγείρει και τονώνει τον οργανισμό. Στο επόμενο ταξίδι λοιπόν, μόλις νιώσεις την ανεπιθύμητη ζαλάδα, φάει 2 ελιές και βάλε ένα κομμάτι λεμόνι στο στόμα σου. 
Άλλωστε το λεμόνι συγκαταλέγεται στα θεραπευτικά βότανα παρόλο που είναι φρούτο, χάρη στις πολλές ευεργετικές ιδιότητες των συστατικών του!

10. Μαγειρική σόδα. Για την ουρολοίμωξη! 
Μόλις έχεις τα πρώτα συμπτώματα, διάλυσε ½ κουταλάκι γλυκού μαγειρική σόδα σε 1 ποτήρι νερό και πιες το 2 φορές την ημέρα. Πιθανόν να γλυτώσεις την επίσκεψη στο γιατρό και την αντιβίωση, γιατί η σόδα φαγητού αυξάνει την αλκαλικότητα στο περιβάλλον της ουροδόχου κύστης κι αποτρέπει έτσι τον πολλαπλασιασμό των βακτηριδίων.

11. Γιαούρτι.  Για την άσχημη αναπνοή! 
Οι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν στο γιαούρτι έχουν την ιδιότητα να εξουδετερώνουν τους κακούς μικροοργανισμούς που ζουν στον στόμα μας κι ευθύνονται για την κακή μυρωδιά του.

12. Μελισσόχορτο. Για τον έρπη ζωστήρα!Βότανα και Θεραπείες
Βότανο που χρησιμοποιείτε σε πολλές θεραπείες, το μελισσόχορτο είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο για τον έρπη ζωστήρα (που δεν σχετίζεται με τη σεξουαλικώς μεταδιδόμενη νόσο). Το Μελισσόχορτο σαν θεραπευτικό βότανο έχει αντιβιοτικές ιδιότητες που σκοτώνουν τον ιό. Βράσε 3-4 κουταλιές μελισσόχορτο, άφησε το να κρυώσει, βρέξε ένα κομμάτι βαμβάκι και κάνε επιθέματα αρκετές φορές την ημέρα μ΄ αυτό στην περιοχή που έχεις το πρόβλημα.

13. Γλυκόριζα. Για τους κάλους και τα κότσια!
Από τα βότανα με ηρεμιστικές και καταπραϋντικές ιδιότητες σε όλο τον οργανισμό, ακόμη και σαν θεραπεία για το δέρμα!
Τα συστατικά της γλυκόριζας μοιάζουν με οιστρογόνα και έχουν την ιδιότητα να μαλακώνουν τα σκληρά μέρη του δέρματος. Η συνταγή είναι απλή: Άλεσε μερικά κομμάτια από το βότανο γλυκόριζα, ανακάτεψε τα με ½ κουταλάκι γλυκού βαζελίνη και τρίψε τα σκληρά σημεία του δέρματος τους που έχουν το πρόβλημα.

14. Μήλο. Για λευκά δόντια! 
Για τις θεραπείες των δοντιών, αρκετοί οδοντίατροι συστήνουν την κατανάλωση των μήλων συμπληρωματικά, ειδικά στα μικρά παιδιά.
Τα μήλα έχουν φυσικές καθαριστικές ιδιότητες που απομακρύνουν τους λεκέδες από το σμάλτο των δοντιών και αποτρέπουν το κιτρίνισμα.

15. Μολύβι. Για τον πονοκέφαλο από το άγχος. 
Όταν έχουμε άγχος ή νεύρα, ασυναίσθητα σφίγγουμε τα δόντια μας κι αυτή η κίνηση τεντώνει τους μύες που συνδέουν τα σαγόνια με τους κροτάφους και επιφέρει πονοκέφαλο. Όταν νιώθεις λοιπόν, πως τα νεύρα σου είναι στο κόκκινο, βάλε ένα μολύβι ανάμεσα στα δόντια χωρίς όμως να το δαγκώσεις, απλά κρατώντας το ελαφρά. Έτσι ξεκουράζεις τους μύες και γλυτώνεις τον πονοκέφαλο του stress. 
Ναι, ένα μολύβι μπορεί  να… γράψει και τη δική του συμμετοχή στις anti-stress θεραπείες!

proiontaygeias


Σας άρεσε το άρθρο? Μοιραστείτε το!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top