Το νέο site Glikaxamogela ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ !!!!!!

Δευτέρα, Αυγούστου 26
0 σχόλια

Φανουρόπιτα

Δευτέρα, Αυγούστου 26, 2013


Φανουρόπιτα

Κάθε χρόνο στις 27 Αυγούστου γιορτάζουμε τον Άγιο Φανούριο. Ανήμερα αλλά και από την παραμονή 26 Αυγούστου φτιάχνουν οι πιστοί στη μνήμη του Αγίου τη γνωστή σε όλους φανουρόπιτα για να τους φανερώσει ότι επιθυμούν. Η πίτα είναι νηστίσιμη, διαβάζεται στην εκκλησία από τον ιερέα και μοιράζεται σε όλο τον κόσμο ως ευλογία!

Υλικά

210 ml σπορέλαιο
300 γρ. ζάχαρη
70 ml κονιάκ
280 ml χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουταλάκι κανέλα
1/3 κουταλάκι γαρύφαλλο
1 μπέικιν πάουντερ
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύουμε σε ένα σκεύος όλα τα υγρά υλικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το μείγμα μας σε ένα στρόγγυλο ταψί με διάμετρο 28 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε την φανουρόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 °C για 50-60 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Μόλις ψηθεί την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει. Την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και την πάμε στην εκκλησία.

tips συνταγής

1) Την φανουρόπιτα μπορείτε να την ανακατέψετε με σύρμα χειρός ή με το μίξερ.
2) Μια άλλη εκδοχή της φανουρόπιτας είναι να αντικαταστήσετε το ξύσμα πορτοκαλιού με μισό ποτήρι ψιλοκομμένα αμύγδαλα. Το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
3) Τα υλικά της φανουρόπιτας υποχρεωτικά πρέπει να είναι 7 ή 9 ακριβώς.


απο   foodrevolution.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top